İKMİB'DE SEÇİM HEYECANI ARTIYOR

BASIN BÜLTENİ (09.04.2010)

• İKMİB SEÇİMLERİ İÇİN SON VİRAJA GİRİLDİ
• BAŞKAN ADAYI METİN UYSAL: AYNI DİLDEN KONUŞUYORUZ, İSTİHDAM VE İHRACAT ODAKLI ÇÖZÜMLER VAAT EDİYORUZ..

İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği'nin (İKMİB) 13 Nisan'da yapılacak Genel Kurulu'nda, aralarında Türkiye'nin dev şirketlerinin yöneticilerinin bulunduğu kadronun çalışmaları hızla sürüyor.
Başkanlığa MKS Marmara Entegre Kimya A.Ş Genel Müdürü Metin Uysal'ın, Sektör Konseyi Başkanlığı’na ise SOCAR & TURCAS Enerji A.Ş CEO'su ve Petkim Yönetim Kurulu Üyesi Kenan Yavuz'un aday olduğu liste, hedeflerini ve projelerini sektör temsilcilerine anlatıyor.
Başkan Adayı Metin Uysal, mart ayında kimya sektörü ihracatında yüzde 75’lik artış yaşandığını hatırlatarak, sektörün toplam ihracat içindeki payının yüzde 10’ün üzerine çıktığına dikkat çekti.
13 Nisan günü yapılacak seçim ile sektörün gelecek vizyonunun belirleneceğini sözlerine ekleyen Uysal, “Daha çok yerli üretim ve katma değer yaratmak için mi çalışacağız, yoksa kimya sektörünün giderek ithalata teslim olmaya ve istihdamını yurt dışında yaratmasına göz mü yumacağız.. 13 Nisan'da yapılacak seçimle bunun kararı verilecektir.. Tüm kimya sektörü temsilcilerini oylarını kullanmaya ve sektörlerine sahip çıkmaya çağırıyorum. Diğer aday arkadaşlarımıza da başarıları dileklerimi iletirken; bu demokratik yarışın sektörümüze ve firmalarımıza hayırlar getirmesini diliyorum..” dedi.

// REACH KONUSUNDA
YOĞUN BİLGİLENDİRME

Seçim süreci hakkında açıklamalarda bulunan İKMİB Sektör Konseyi Başkan adayı Kenan Yavuz ise, 18 Haziran 2009 tarihli Resmi Gazete'de yayınlanan kanun değişikliği kapsamında, bu yıl seçimlerde ilk kez yönetim kurulu ile birlikte Sektör Konseyi Başkanı da seçileceğini anımsattı.
Aday Yönetim Kurulu’nu; Kimya, Petrokimya, Plastik, İlaç, Kauçuk, Plastifiyan, Polyester, Boya gibi İKMİB'in tüm alt sektörlerini temsil edecek şekilde üretici-ihracatçı firmaların temsilcilerinden oluşturduklarını kaydeden Yavuz, şu değerlendirmeyi yaptı: “Kimya sanayisinin tümünü kucaklayan, sektör temsilcilerinin görüş ve önerilerine değer veren; üretim, istihdam ve ihracatı arttırmaya odaklanan; ihracata dönük üretim biçimini harekete geçiren; sorunları bilen ve çözüm üreten bir yönetim anlayışla sektörümüzün uluslararası rekabet gücünün gelişmesi için tüm varlığımızla firmalarımıza hizmet edeceğiz." dedi.
Kendisinin Sektör Konseyi Başkanı seçilmesi halinde, İKMİB bünyesinde kurulan REACH şirketinin Yönetim Kurulu Başkanı da olacağını kaydeden Yavuz, “tarife dışı engel” olarak gördükleri REACH ve diğer teknik-ticari düzenlemelere ilişkin uluslararası uygulamalar hakkında firmaları yoğun şekilde bilgilendireceklerini sözlerine ekledi.

// YÖNETİMDEKİ GRUPLARIN CİROLARI
20 MİLYAR DOLARI BULUYOR

Türk kimya sanayisinin geleceğine yön vermeye hazırlanan aday yönetim kurulundaki şirketlerin, bağlı bulundukları gruplarla birlikte toplam cirosu 20 milyar doları buluyor. Bu gruplar arasında Ülker, Petkim’in bağlı olduğu SOCAR & TURCAS Grubu, Naksan Grubu, Topbaş Grubu, Plastay gibi alanlarında Türkiye’nin önde gelen şirketleri bulunuyor.

ADAY YÖNETİM KURULU'NUN
ÖNCELİKLİ YOL HARİTASI

• REACH vb çalışmalarda üyelerin katılım payları asgari seviyelerde tutulacak.
• Marka oluşturma, yeni ürün tasarımı, kalite çalışmalarıyla ülke imajını yükseltmeye önem ve destek verilecek.
• Dahilde İşleme belgelerinin kapatılması konusunda oluşan sorunları gidermeye önem verilerek işlemler hızlandırılacak.
• TÜBİTAK, Üniversite-Sanayi ve ilgili kurum-kuruluşlarla işbirliğine, AR-GE Çalışmalarına ve uluslararası akredite laboratuar kurulmasına önem verilecek.
• İhracatta firmalar arası haksız rekabeti engellemek için Etik Kurul oluşturulacak.
• Birliğe ödenecek nisbi aidatların ihracat arttıkça düşürülmesi sağlanacak, birlik kaynaklarını harcamada tasarrufa azami özen gösterilecek.
• İthal ikamesi sağlayacak ürünler konusunda, üyeler bilgilendirilecek.

İKMİB YÖNETİM KURULU ADAYLARI VE GÖREV DAĞILIMI
FİRMA TEMSİLCİSİ İKMİB’DEKİ GÖREVİ

MKS Marmara Entegre Kimya San. A.Ş Metin UYSAL Birlik Başkanı
Petkim Petrokimya Holding A.Ş. Kenan YAVUZ Sektör Konsey Başkanı / REACH Yön.Kur. Başkanı
Nakpa Plastik San. ve Tic. A.Ş. Hüseyin NAKIBOĞLU Birinci Bşk. Yrd. / İKMİB Sektör Konseyi Bşk.Yrd.
Işık Plastik San. ve Tic. A.Ş. Abdullah ÇEKER İkinci Bşk. Yrd. / İGEME Meclis Temsilcisi
Farmamak Ambalaj Maddeleri A.Ş. Bahadır KARAASLAN Yönetim Kurulu Üyesi/ Sektör Konseyi Üyesi
Tibet İthalat İhracat ve Kozmetik San. A.Ş. Faruk YILDIZ Yönetim Kurulu Üyesi
Plastay Kimya Sanayi ve Tic. A.Ş. Sinan SUNGUR Yönetim Kurulu Üyesi / REACH Yön.Kur. Bşk.Yrd.
Hayat Kimya Sanayi A.Ş. Osman AKSOY Yönetim Kurulu Üyesi /Muhasip Üye
Derby Konveyör Bant San. A.Ş. Nurhan KAYA Yönetim Kurulu Üyesi / Sektör Konseyi Üyesi
Ankara Beşer Ecza Deposu Ahmet SARIBAY Yönetim Kurulu Üyesi

İKMİB'DE SEÇİM HEYECANI ARTIYORİKMİB'DE SEÇİM HEYECANI ARTIYOR