BURSA'DA MÜŞTERİLERİMİZLE BTSO EVSAHİPLİĞİNDE BİRARAYA GELDİK

BASIN BÜLTENİ (28.11.2013)

PETKİM, YENİ YATIRIMLARLA MÜŞTERİYE DAHA DA YAKINLAŞIYOR

• Türkiye petrokimya sektörünün tek hammadde üreticisi Petkim, Güney Marmara Bölgesi’ndeki müşterileriyle Bursa’da bir araya geldi.
  • Petkim Genel Müdürü Sadettin Korkut, “2013 yılında kapasite artışı, planlı bakım ve üretimde verimlilik artırmaya yaklaşık 125 Milyon Dolar yatırım harcaması gerçekleştirmiş olacağız.” dedi. Korkut, müşteri taleplerini dikkate alarak, pazar odaklı dinamik planlama politikasıyla hareket ettiklerini söyledi.

Türkiye petrokimya sektörünün tek hammadde üreticisi Petkim, farklı şehirlerde gerçekleştirdiği müşteri buluşmalarına devam ediyor. Güney Marmara Bölgesi’nde faaliyet gösteren müşterileriyle Bursa Sheraton Otel’de biraraya gelen Petkim yöneticileri, yeni satış ve pazarlama stratejileri ile Petkim Yarımadası’nda gerçekleştirilecek entegre yatırımlar hakkında bilgiler paylaştı. Dünya, petrol ve petrokimya sektöründe yaşanan gelişmelerin de ele alındığı toplantının ev sahipliğini Bursa Ticaret ve Sanayi Odası yaptı.
Plastik sanayiinden firmaların temsilcilerinin yoğun katılım gösterdiği Müşteri Bölge Toplantısı’nın açılışında konuşan Petkim Genel Müdürü Sadettin Korkut, şirketin müşteri odaklı, pazarın ve piyasanın beklentilerini sürekli izleyen bir satış stratejisi benimsediğini belirterek, “Dünyanın en açık rekabet şartlarını taşıyan petrokimya sektöründe güçlü bir şekilde rekabet ediyoruz.” dedi. Müşterilerle daha yakın ilişki kurma temelinde gerçekleştirilen pazar odaklı dinamik planlama politikasının Petkim’in kâr marjlarına da olumlu yansıdığını belirten Korkut, “Müşteri ve pazar dinamiklerine göre üretim yapıp optimizasyon ve operasyonel verimlilik üzerinde çalışıyoruz. Sürekli olarak maliyetleri düşürüp hizmet ve ürün kalitemizi arttırmayı amaçlıyoruz.” dedi.
KAPASİTE ARTIŞI VE VERİMLİLİĞE 125 MİLYON DOLAR YATIRIM
2013 yılında Petkim’e kapasite artışı, planlı bakım ve üretimde verimlilik artırma kapsamında yaklaşık 125 Milyon Dolar yatırım harcaması gerçekleştirmiş olacağını kaydeden Sadettin Korkut, sağlıklı, sürdürülebilir, cari açığı körükleyici olmayan bir büyümenin tek yolunun yerli üretimden geçtiğini dile getirdi. Korkut, Petkim’de bir kişiye istihdam sağlandığında bunun diğer sektörlerdeki çarpan etkisiyle 5 kişiye ulaştığını ifade etti.
Petkim’i rakiplerinden ayıran en önemli özelliğin, yerli üretici kimliğinin yanı sıra, müşterilerine 7 gün 24 saat teknik ve satış sonrası hizmet verebilmesi olduğunu belirten Korkut, her türlü teknik imkanın yanında müşterilerle yüz yüze temasa da büyük önem verdiklerini dile getirdi. SOCAR’ın Petkim Yarımadası’nda planladığı entegre yatırımların birer birer hayata geçirildiğini, başta STAR Rafinerisi, PETKİM Konteyner Limanı ve STEP Enerji Santrali’nin devreye girmesi ile şirketin üretim maliyetlerinde ciddi verimliliğe ulaşacağını kaydeden Sadettin Korkut, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Müşterimizi dinleyip, anlayıp, onlara daha iyi hizmet verebilmenin arayışı içindeyiz.  Sizlerle beraber iş yapacağız. İşimizi birlikte büyüteceğiz. Türkiye’nin sınırları açık, herkes istediği yerden istediği malı getirebiliyor. Pazar odaklı dinamik planlama, optimizasyon, maliyet düşürme ve operasyonel verimlilik ile sürdürülebilir karlılık odaklı hareket ediyoruz. Petkim, dünyada onlarca rakibi ile mücadele eden bir şirket. Avantajlarımız ise elbette en başta ürünlerimizin kalitesi, teknik destek üstünlüğümüz, insan kaynağımız ve müşterimizin her an yanında olmamız. Müşterilerimizin dile getirdiği her türlü öneri ve eleştiriyi dikkatle dinledik, notlarımızı aldık. Düzenlediğimiz bu toplantılar, iş süreçlerimizi iyileştiren çok önemli bir katkı sağlıyor.” dedi.
Toplantıda Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Fatih Karakaya, Pazarlama Müdürü Dr. Mevlüt Çetinkaya ve Satış Müdürü Kerem Kocaoğlu tarafından yapılan sunumlarda da dünya petrokimya sektöründeki gelişmeler ve Petkim’in yeni satış satış ve pazarlama stratejileri hakkında kapsamlı bilgi verildi. Petkim daha önce İzmir, Kayseri, Adana, İstanbul ve Gaziantep’te de Müşteri Bölge Toplantıları düzenlemişti.

PETKİM PETROKİMYA HOLDİNG A.Ş
Petkim, 60´ı aşan petrokimyasal ürün yelpazesiyle Türkiye sanayiinin vazgeçilmez bir hammadde üreticisi konumunda. Petkim’in fabrikalarında ürettiği petrokimyasal ürünler; inşaat, tarım, otomotiv, elektrik, elektronik, ambalaj, tekstil sektörlerinin önemli girdileri arasında yer alıyor. Ayrıca ilaç, boya, deterjan, kozmetik gibi birçok sanayi için de İzmir Aliağa’da üretiliyor. Petkim, halen İstanbul Sanayi Odası'nın ‘500 Büyük Sanayi Kuruluşu’ sıralamasında 11'inci; Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin ‘En Çok İhracat Yapan 1000 Firma’ sıralamasında 13'üncü; Ege Bölgesi Sanayi Odası tarafından açıklanan ‘Ege'nin En Büyük 100 Sanayi Kuruluşu’ ve ‘En Çok İhracat Yapan Firmalar’ sıralamasında ise 1'inci sırada yer alıyor. Petkim’in 2013 yılı dokuz aylık finansal sonuçlarına göre yüzde 344 artan brüt kâr rakamı 213,2 milyon TL oldu. 48,6 milyon TL net kâr açıkladı.