PETKİM, BAŞARIYA DEĞERLİ İNSAN KAYNAĞIYLA ULAŞTI

BASIN BÜLTENİ (30.01.2014)

·         2 bin 500 kişiye istihdam sağlayan Petkim’in 75 çalışanı emekliliğe adım attı. Pekçoğu Aliağa’da üretime başlandığı tarihten bugüne Petkim’de çalışan isimlerin emeklilik töreni coşkuyla kutlandı. Petkim Genel Müdürü Sadettin Korkut, “Şirketimizin en önemli sermayesi insan kaynağıdır. Ne kadar yüksek teknolojili makine ekipman alırsanız alın, onu kullanacak insan kaynağınız olmadığı sürece o makinalar birer demir yığınından öte anlam ifade etmez.” dedi.

Petrokimya sektöründe 2 bin 500 kişiye istihdam sağlayan Petkim’in 75 çalışanı emekliliğe adım attı. Pekçoğu Aliağa’da üretime başlandığı tarihten bugüne Petkim’de çalışan isimlerin emeklilik töreni coşkuyla kutlandı. Petkim Genel Müdürü Sadettin Korkut, 2014 yılı ocak ayı itibarıyla emekliliklerini isteyen 75 çalışanı ve ailelerine şirkete sağladıkları emekler için teşekkür plaketi verdi. Petkim Genel Müdürü Sadettin Korkut, Petkim’in en önemli sermayesinin deneyimli ve kurumsal bağlılığı yüksek insan kaynağı olduğunu belirterek, emekli olan personele sağlık ve mutluluklar diledi.

Emekli olan çalışanların şirkete çok önemli katkılar sağladıklarını vurgulayan Korkut, “Arkadaşlarımız, hayatlarının 25-30 yılını Petkim’e adamış, Petkim’de evlenmiş, Petkim’de çocuk sahibi olmuş, ev sahibi olmuşlar. Bu hepimiz için bir bayrak yarışı. Siz Petkim’e çok emek verdiniz, bayrağı yukarılara taşıdınız. Sizlerden bayrağı alan arkadaşlarımız ise daha yükseklere taşıyacak. Şirketimizin en önemli sermayesi insan kaynağıdır. Ne kadar yüksek teknolojili makine ekipman alırsanız alın, onu kullanacak insan kaynağınız olmadığı sürece o makinalar birer demir yığınından öte anlam ifade etmez.” dedi.

Petkim çalışanlarının bir aile gibi olduğunu kaydeden Korkut, emekli olan tüm çalışanlarına kapılarının açık olduğunu, Petkim Yarımadası’nda devam eden yatırımların gurunu, emekli olan çalışanların da yaşamaya devam edeceğini söyledi.

Törende emekli olan çalışanlar, aileleri ile birlikte Genel Müdür Sadettin Korkut’un elinden teşekkür plaketlerini aldı.

Emeklilik töreninde, Petkim’in Aliağa Kompleksi’nde faaliyet gösteren Buhar Üretim ve Demineralize Su Fabrikalarının üretime başlamalarının 30. yılı da kutlandı.

PETKİM, BAŞARIYA DEĞERLİ İNSAN KAYNAĞIYLA ULAŞTIPETKİM, BAŞARIYA DEĞERLİ İNSAN KAYNAĞIYLA ULAŞTIPETKİM, BAŞARIYA DEĞERLİ İNSAN KAYNAĞIYLA ULAŞTI