YARIM YÜZYILLIK BİRİKİM AKADEMİ’YLE SANAYİCİYE ULAŞIYOR

BASIN BÜLTENİ (25.02.2014)

Yarım yüzyıla dayanan petrokimya tecrübesiyle Türkiye’nin en köklü kuruluşları arasında yer alan Petkim, Akademi projesiyle bilgi birikimini sanayiciye taşımaya başladı. Geçen yıl Ocak ayından bugüne 30 sanayi kuruluşuna uzman isimler tarafından 36 farklı alanda eğitim verildi. Petkim Genel Müdürü Sadettin Korkut, “Birçok şirketimizin eğitim konusunda Petkim’den beklentileri var. Zengin bir eğitim programına sahibiz, talepte bulunan şirketlere nitelikli sektörel eğitimler veriyoruz.” dedi.

Türkiye’nin tek petrokimya hammadde üreticisi Petkim, yarım yüzyıla dayanan bilgi birikimi ve tecrübesini Akademi projesiyle sanayi şirketlerine taşıyor. Geçen yıl Ocak ayında kurulan ve bir yıl içinde önemli başarılara imza atan Petkim Akademi’nin temelde bir sosyal sorumluluk projesi olduğunu belirten Petkim Genel Müdürü Sadettin Korkut, bilgi ve tecrübeye sahip insan kaynağını plastik ve kimya başta olmak üzere tüm sanayi kuruluşlarının hizmetine sunduklarını söyledi. Bugüne kadar 30’dan fazla sanayi kuruluşunun çalışanlarına mesleki ve sektörel bazlı eğitim verildiğini kaydeden Korkut, “Adana, İstanbul, İzmir, Kayseri, Gaziantep, Bursa gibi şehirlerde müşterilerle düzenlediğimiz buluşmalarda da gördük ki, birçok şirketimizin eğitim konusunda Petkim’den beklentileri var. Zengin bir eğitim programına sahibiz, çalışanlarımız gerektiğinde talepte bulunan şirkete giderek de eğitimlerimizi sağlayabiliyor.” dedi.

Petkim Akademi, şirketin kariyer yönetimi sistemine güçlü destek verirken, çok sayıda eğitim ve gelişim ürününü çalışanlara, müşterilere ve sanayi kuruluşlarının kullanımına sunuyor. Petkim’in kadrosundaki 2 bin 500 çalışanın da rutin eğitimlerini Petkim Akademi’den aldığını belirten Korkut, entegre büyük sanayi kuruluşlarında eğitimin süreklilik arz ettiğini ifade etti. Şirketin üniversitelere, meslek yüksekokullarına sosyal sorumluluk kapsamında sağladığı staj imkanları ve teknik ziyaret süreçlerinin de Petkim Akademi tarafından yönetildiğini aktaran Sadettin Korkut, bu kapsamda 2013 yılında yüzlerce öğrenciye staj imkanı sunulduğunu, 27 farklı kurumdan toplam 900 kişinin Aliağa’ya teknik ziyaret gerçekleştirdiğini dile getirdi.

Petkim Akademi bünyesinde halen Teknik Eğitim Okulu, Kişisel Gelişim Okulu ve Eğitim Teknolojileri Okulu ile bu okullar bünyesinde 36 eğitim programı bulunuyor. Okullarda görev alan eğitimcilerin tümünün, etkin sunum hazırlama ve eğitim programları oluşturma konularında ‘Eğiticilerin Eğitimi’ programlarına katılarak sertifikalandırıldığını söyleyen Korkut, “İç eğitimciler ve eğitim işbirlikleri ile sanayi kuruluşlarının yönetimine, pazar stratejilerine, teknik-kalite-üretim-bakım yapılanmalarına uygun eğitimler hayata geçiriyoruz. Sektörel eğitimler ile çalışanların, müşterilerin, sanayi kuruluşlarının formen-teknisyen, mühendis, yönetici gibi teknik ve yönetsel pozisyonların eğitim ve gelişim taleplerini rahatlıkla karşılayabiliyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Petkim Akademi bünyesindeki Teknik Eğitim Okulu, Kişisel Gelişim Okulu ve Eğitim Teknolojileri Okulu’nda toplam 36 eğitim programı bulunuyor. Bu programlar, sanayi kuruluşlarının ihtiyacı olan tematik konularda doğrudan sonuç alıcı eğitimler üzerine odaklanıyor. Bakım Yönetimi Sistemi, Borulama ve Vanalar, Döner Ekipmanlar (Kompresör, Pompa vb.), Ekstruderler, Emniyet Vanaları, Blow Down ve Bacalar, Enerji Verimliliği, Eşanjörler, Fırınlar, İnspection (Korozyon, Erozyon), İşletmede Yaşanan Olayların Bir Daha Yaşanmaması İçin Alınacak Dersler, Kolonlar, Kompresörler, Polimer Toz Kurutma, Polimer İşleme Teknolojisi ve Katkı Maddeleri, Polimerizasyon, Pompalar, Santrifüj, Su Teknolojisi ve Su Hazırlama, Utiliteler uygulanan eğitimlerden bazıları.

Petkim’de çalışanların kariyer eğitimine de önem veriliyor. Petkim Genel Müdürü Sadettin Korkut, İstanbul Üniversitesi İşletme İktisadı Enstitüsü ile 2011 yılında başlattıkları Yüksek Lisans Programının (MBA), ilk 29 mezununu 2013 yılı temmuz ayında verdiğini belirtti. Korkut, 25 çalışanın iştirak ettiği ikinci MBA programının 2013 güz döneminde başladığını ve halen devam ettiğini kaydetti.

BAKANLIK ONAYLI İLK YARDIM EĞİTİM MERKEZİ
Petkim İlk Yardım Eğitim Merkezi sadece sanayi kuruluşlarına değil, tüm vatandaşların katılımına açık. Sağlık Bakanlığı’na tescili gerçekleştirilen Petkim İlk Yardım Eğitim Merkezi, ilgili mevzuat kapsamında şirketlerin alması gereken ilk yardım eğitimlerini sağlıyor. Merkezde; Zorunlu Temel İlk Yardım Eğitimi, Standart İlk Yardım Eğitimi ve İlk Yardım Güncelleme Eğitimi başlıklarında eğitim talepleri karşılanıyor. Uluslararası standartlara göre dizayn edilen ve İzmir İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Uygunluk Belgesi verilen Merkezde, 18 yaşını bitirmiş ve okuma-yazma bilen tüm vatandaşlar eğitim başvurusu yapabiliyor.